Představení Goebbels, Baarová pražského divadla Komedie nadchlo diváky v Berlíně

Úspěšné představení pražského divadla Komedie Goebbels, Baarová zaujalo i německé diváky. Navzdory uvedení v češtině herecké výkony především Martina Pechláta v roli říšského ministra propagandy nadchly berlínské publikum. Hru uvedl Deutsches Theater v rámci festivalu Praha, Berlín.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Goebbels / Baarová

Goebbels / Baarová | Foto: Viktor Kronbauer

„Moc se mi to líbilo, i když jsem musel koukat nahoru na titulky, bylo to moc pěkné představení, zajímavé,“ svěřil se Českému rozhlasu jeden z diváků.

Goebbelsův monolog napsaný německým režisérem Oliverem Reesem na základě deníků nacistického pohlavára doplnil Dušan Pařízek monologem Baarové z její knihy Útěky.

“Možná to nevíte, ale v německé televizi už přes 20 let nešel jediný film s Baarovou. O Baarové se tu nemluví. Já ten příběh znám, byla to láska, ale já jako Němka to vnímám z úplně jiného pohledu, a proto mne hra příliš neoslovila,“ řekla jedna z mála nespokojených divaček.

Klára Stejskalová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme