Sex pro pokročilé. Komedie s Karlem Rodenem a Janou Krausovou má premiéru

V útulném hotelovém pokoji se manželský pár po 25 letech soužití snaží znovu najít to, co bylo na začátku jejich vztahu - vášeň. Taková je ústřední zápletka komedie Sex pro pokročilé, kterou s Karlem Rodenem a Janou Krausovou nastudovala slovenská režisérka Darina Abrahámová. Slavnostní premiéra je dnes večer v pražském Studiu Dva.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

herec Karel Roden

herec Karel Roden | Foto: Petr Novák, Licence Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Generic

Podle režisérky Dariny Abrahámové může mít hra Sex pro pokročilé i terapeutické účinky. Ostatně kanadská autorka Michele Riml ji nepsala jen s cílem pobavit.

„Pro ni je nejdůležitější, aby byla pravdivá. Častokrát je pro ni zajímavější sledovat, s jakým výrazem diváci přicházejí do divadla a s jakým výrazem odcházejí. Věřím, že pro všechny to bude mít takový smysl jako pro nás, když jsme to zkoušeli.“

Přehrát

00:00 / 00:00

S režisérkou Darinou Abrahámovou mluvila o hře Sex pro pokročilé Marina Feltlová

Jana Krausová a Karel Roden jako partneři v životě i na scéně mohli při ztvárnění postav využít i mnoho osobních zkušeností.

"Sama jsem někdy nepoznala, kdy jsou to repliky z té hry a kdy jsou to soukromé repliky. Není to ale hra o nich, je to hra o manželstvích a vztazích nás všech."

Pro režisérku Darinu Abrahámovou není tato hra jen o touhách a prioritách mužů a žen, ale především o hledání vlastních chyb a umění poučit se z nich.

Marina Feltlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme