Sluha dvou pánů naposledy. Dražbou lístků získalo Národní divadlo 170 tisíc

Zhruba 170 tisíc korun získalo vedení Národního divadla za dražbu vstupenek na poslední představení Sluha dvou pánů s Miroslavem Donutilem v hlavní roli. Divadlo nabídlo celkem 10 položek s vyvolávací cenou 20 a 40 tisíc korun. Výtěžek podpoří mladé dramatiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Carlo Goldoni, Sluha dvou pánů

Carlo Goldoni, Sluha dvou pánů | Foto: Národní divadlo, Hana Smejkalová

Vedení první české scény s podobnými aukcemi živého umění nemá žádnou zkušenost, stejně tak i pořádající aukční galerie KODL. Přesto se podle mluvčího Národního divadla Tomáše Staňka rozhodli vyzkoušet, co to udělá.

„Národní divadlo poprvé v historii přistoupilo k něčemu tak mimořádnému, jako je dražba vstupenek, a je to proto, že máme mimořádný produkt,“ popisuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Derniéra inscenace Sluha dvou pánů oslaví 27. prosince svoji šestistou premiéru

Derniéra inscenace Sluha dvou pánů, ve které už 22 sezon hraje věčně hladového a vychytralého sluhu Truffaldina Miroslav Donutil, bude 27. prosince. Zároveň půjde o šestistou reprízu.

„Když jsme začali plánovat derniéru této inscenace, tak jsme si řekli, že vzhledem k tomu, že ta inscenace je mimořádná, tak ji musíme věnovat i mimořádnou péči. Řekli jsme si, že inscenace, která končí, by měla pomoct něčemu, co začíná,“ vysvětluje Tomáš Staněk.

Podobně úspěšných inscenací má ale Národní divadlo v repertoáru víc.

„Rekordmanem Národního divadla je soubor Laterny magiky. Konkrétně inscenace Kouzelný cirkus, která na Silvestra oslaví 6380. reprízu,“ dodává mluvčí.

Ve světě drží rekord jako nejdéle stále hraná činohra vůbec Past na myši od Agathy Christie. V Londýně se hraje už od roku 1952 a na kontě má přes 26 tisíc repríz.

Michaela Vetešková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme