Začaly oslavy pětačtyřicátin divadla Sklep. V Dobešce potrvají do pátku

Z pražského divadla Dobeška se ozvala dělová salva. Začaly několikadenní oslavy 45. výročí legendárního divadla Sklep. První den se k nim přidaly víc než tři stovky lidí. Nejdřív se potkali u domu herce Milana Šteindlera.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Začíná čtyřdenní festival divadla Sklep ke 45. výročí jeho založení

Začíná čtyřdenní festival divadla Sklep ke 45. výročí jeho založení | Foto: Filip Jandourek

„Právě se vracím od Milana Šteindlera z kuchyně!“ Z balkonu domu Milana Šteindlera jako první pozdravil stovky účastníků slavnostního průvodu David Vávra. Pak už následovala humorná slovní kanonáda, ke které se postupně přidávali další členové souboru.

Od Šteindlerů se průvod přesunul k Vávrům. Místo jeviště posloužila střecha garáže. Když se otevřela vrata, došlo i na muziku.

Průvod nakonec zamířil do divadla Dobeška. Tam na střeše čekal herec a režisér Václav Marhoul na to, aby spustil slavnostní dělovou salvu - tradiční pozdrav Pražskému hradu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začátek oslav 45. narozenin divadla Sklep pohledem Veroniky Štefanové

Tato rána oficiálně zahájila oslavy 45. narozenin divadla Sklep a stejně tak i pětidenní festival. První večer věnovali „Sklepáci“ tradiční Besídce. Tentokrát s podtitulem „historická“.

V představení účinkovali dlouholetí členové a členky divadla Sklep. Během večera vzpomínali na uplynulá léta strávená v tomto souboru. Mezi nimi i zpěvačka Monika Načeva.

„Já jsem tady zažila období asi tří let, kdy jsem byla sama holka, takže jsem si to s nimi všechno projela. Bylo to super. Hrozně mě odrazili. Nebát se na pódiu a být drzá,“ vzpomíná Načeva.

Böhmen und Mähren, právě dnes

Své hudební nadání v divadle Sklep uplatnila a stále uplatňuje i Lenka Vychodilová.

„Celá skupina okolo Sklepa, nemyslím jen aktivní členy, ale širší skupinu, je takové společenství, kmen. Přijde mi až zázračné, že něco takového funguje,“ říká Lenka Vychodilová.

Tento týden zahraje divadlo Sklep na Dobeška legendární Mlýny a promítne první část nového třídílného televizního cyklu „Böhmen und Mähren, právě dnes“ věnovaného právě divadlu Sklep.

dab, Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme