Zemřela herečka Míla Myslíková

Pouhé tři dny před svými 72. narozeninami zemřela známá česká herečka Míla Myslíková. Na Geriatrické klinice v Londýnské ulici v Praze se zotavovala z následků náhlé mozkové příhody, když ji postihla další. Míla Myslíková se zapsala do povědomí diváků jako maminka z komedií Dušana Kleina o básnících. S přehledem šéfovala holkám z porcelánu, jako milostpaní Wassermannová chtěla zničit doktora Mráčka. Temperamentní herečka s chutí hrála energické ženské, upovídané sousedky, laskavé matky i panovačné ženy. Ráda vzpomínala na Menzelovo Rozmarné léto, kde sekundovala Rudolfu Hrušínskému, nezapomenutelnému mistru plovárenskému.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Míla Myslíková

Míla Myslíková | Foto: Myrna Skálová

S láskou a obdivem na herečku vzpomíná Dušan Klein, režisér filmové série o básnících, v níž Míla Myslíková ztvárnila roli maminky Šafránkové. "Ale já jsem se s ní setkal již dříve, ve svém prvním filmu v roce 1964 Místenka bez návratu, kde mi hrála učitelku tělocviku. A pak když jsem chystal Básníky, tak jsem hledal takový typ maminky, jako byla moje, a to jsem viděl právě v Míle."

"Byla skvělá nejen jako herečka, ale i jako člověk a vnášela takový klid a noblesu do svého jednání a chování," dodává Klein.

Podle herce a filmového syna herečky Pavla Kříže byla Míla Myslíková hodná, laskavá a starostlivá. Druhou matkou mu byla od jeho 18 do 40 let. "Ona se ke mně jako maminka skutečně chovala, byla starostlivá, nesmírně laskavá, milá, dbala na to, abych během natáčení pravidelně jedl, abych se oblékal - ten vztah byl neuvěřitelně vřelý a přátelský."

Naděžda Hávová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme