Prezidentem České stomatologické komory bude Roman Šmucler. Chce zvýšit prestiž zubařů

Novým prezidentem České stomatologické komory bude Roman Šmucler. Zubního lékaře a známého moderátora zvolili členové stomatologického sněmu v Plzni. Vybírali z pěti kandidátů. Šmucler uspěl v druhém kole hlasování těsným rozdílem hlasů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novým prezidentem České stomatologické komory bude Roman Šmucler, vystřídá Pavla Chrze.

Novým prezidentem České stomatologické komory bude Roman Šmucler, vystřídá Pavla Chrze. | Zdroj: ČTK

"Stomatologická komora má velmi inteligentní režim, jsem takzvaný president-elect, česky bych řekl prezident-učeň. Mám rok na to, abych se seznámil s lidmi, naučil se věci, které neumím, mám šanci se na to připravit, připravit si všechny kroky a učit se od toho, kdo byl přede mnou," řekl ČTK Šmucler, který se funkce prezidenta ujme 21. září příštího roku.

Za cíl si dal zvýšit prestiž stomatologů a navýšit podporu od státu a zdravotních pojišťoven. "Stomatologům byla v minulých letech sebraná částka, za kterou by se postavilo několik fakultních nemocnic," řekl.

Dosavadní prezident komory Pavel Chrz je ve funkci už dvě období a o post znovu neusiloval.

Sedmačtyřicetiletý soukromý zubní lékař, stomatochirurg Šmucler je mimo jiné také majitelem kliniky laserové a estetické medicíny, zástupcem přednosty Stomatologické kliniky 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy, lékařem ve Fakultní nemocnici Plzeň či předsedou Společnosti estetické a laserové medicíny ČLS JEP.

ČTK, Jan Herget, ZW ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme