Policie se připravuje na 17. listopad. Prahu čeká několik desítek akcí, řidičům se uzavře Národní třída

Pražská policie nasadí 17. listopadu stovky policistů, počítá i s posilami z jiných krajů. Pro veškerou dopravu uzavře celou Národní třídu. V metropoli je podle magistrátu nyní nahlášeno asi 30 shromáždění.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výbuch plynu mezi Smetanovým nábřežím a Divadelní ulicí v centru Prahy.

Výbuch plynu mezi Smetanovým nábřežím a Divadelní ulicí v centru Prahy. | Foto: Filip Jandourek

Na pořádek v ulicích budou 17. listopadu dohlížet pořádkoví, dopravní i kriminální policisté a také antikonfliktní týmy.

„Byli jsme nuceni požádat o posily další krajská ředitelství z celé republiky. Jde hlavně o posily pro antikonfliktní tým, který bude v počtu asi 77 policistů zajišťovat zdárný průběh jednotlivých shromáždění," upřesnil ředitel pražských policistů Miloš Trojánek. Dodal, že pokud bude příznivé počasí, nasadí policisté i vrtulník.

Nahlášeno je zatím podle Pavla Štefaňáka z pražského magistrátu 30 shromáždění a pochodů, počet se ale ještě může měnit. „Zatím spíše ubývají, někteří svolavatelé berou svá oznámení zpět," řekl Štefaňák.

Úředníci podle něj budou na demonstracích a shromážděních připraveni řešit případné konflikty se zákonem. „Magistrát letos vyčlenil nejvíc zaměstnanců v historii," dodal Štefaňák.

Využijte 17. listopadu metro, radí dopravní podnik

„Už od brzkého rána bude omezen standardní chod města, hlavně v centru metropole," popsal Trojánek.

Dopravní podnik počítá s jedinou uzavírkou na Národní třídě, kde se uskuteční akce Korzo Národní s podtitulem Díky, že můžem, kterou pořádají studenti vysokých škol. Tramvajové linky budou v úseku Újezd - Lazarská po celý den odkloněny přes jiné trasy.

Povrchovou dopravu na dalších místech bude dopravní podnik usměrňovat podle pokynů policistů. „Doporučuji obyvatelům a návštěvníkům Prahy využívat hlavně metro," upozornil zástupce dopravního podniku Miloš Trnka.

Kromě kulturních a studentských akcí se ve čtvrtek uskuteční také demonstrace. Na Hradčanském náměstí se například sejdou odpůrci populismu a politiky prezidenta Miloše Zemana. Akci s názvem Nezapomínáme pořádá platforma Proti projevům nenávisti. Na náměstí Jana Palacha budou na akci Bloku proti islamizaci protestovat odpůrci migrace.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme