Příběh roku 2016: Karel Gott porazil rakovinu. Po těžké nemoci se dokázal vrátit na pódium

Karel Gott se letos opět stal absolutním Českým slavíkem. Už po jednačtyřicáté navíc získal i hlavní cenu mezi zpěváky. Rok 2016 ale pro něj nebyl vůbec jednoduchý. Kvůli nádorovému onemocnění musel podstoupit chemoterapii. Zrušil tak všechny své koncerty, nakonec se ale dokázal na koncertní pódia vrátit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Gott na představení muzikálu Čas růží

Karel Gott na představení muzikálu Čas růží | Foto: Fotobanka Profimedia

„Moji milí příznivci, kteří na mě v posledních týdnech myslíte, děkuji vám za vaši velkou podporu, přízeň, přání i dárky k Vánocům. A protože je Štědrý den, přeji vám krásné prožití svátků vánočních v kruhu těch nejbližších. Užijte si co nejlépe sváteční náladu. Vám všem boží požehnání,“ pozdravil Karel Gott své fanoušky před rokem na Vánoce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karel Gott porazil rakovinu. Po těžké nemoci se dokázal vrátit na pódium. Rok Karla Gotta připomněl Ondřej Bambas

Zpěvák tou dobou podstupoval chemoterapii. O měsíc dříve se ještě osobně zúčastnil předávání cen Český slavík. Letos za něj převzala titul zpěváka roku a absolutního slavíka dcera Chatlotte Ella.

„Tatínek vám všem moc děkuje za hlasy, které jste mu poslali. Moc tady s vámi chtěl být, ale bohužel nemůže, protože je znovu v nemocnici se zády. Vím, že se právě teď na Slavíka kouká,“ řekla malá Gottová.

Karel Gott tak svá poslední naplánovaná vystoupení zrušil. Ještě v polovině října ale stihl komorní koncert v Malostranské besedě. Představil na něm i nový materiál, který je součástí desky 40 slavíků. K dvěma novým písním přizval Karel Gott svého dlouholetého přítele.

Karlu Gottovi lékaři loni v listopadu diagnostikovali zhoubné nádorové onemocnění mízních uzlin, takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Gott okamžitě zahájil cílenou onkologickou léčbu a také zrušil všechny své naplánované koncerty. Na konci února prodělal poslední, celkově šestou chemoterapii. Následná vyšetření ukázala, že jeho nádorové onemocnění zcela vymizelo.

„S Michalem Davidem mám velice dobré zkušenosti už z písní, jako byl Posel dobrých zpráv nebo Cherchéz la famme. Tentokrát jsem se opět na něj obrátil, on napsal hned dvě a já je tam dal obě. Posluchači si mohou vybrat,“ přiblížil Gott.

Nejnovější skladbou je píseň pro film Anděl Páně 2 s názvem Andělská, kde kromě něj zpívá také Charlotte Ella. V půlce března 2017 bude mít v Hudebním divadle Karlín premiéru Čas růží, muzikál s písněmi Karla Gotta.

Karel Gott | Foto: Český rozhlas

Ondřej Bambas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme