Chovanec: Zvýšená bezpečnostní opatření v Česku potrvají nejméně do pátku

Zvýšená bezpečnostní opatření přijatá po teroristickém útoku v Berlíně potrvají v Česku přinejmenším do pátku. Oznámil to ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD. Původně přitom měla platit dodneška. Česko před Vánoci kvůli útoku v Berlíně posílilo hlídky po celé zemi o 500 policistů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bezpečnostní opatření v Praze po útoku v Německu

Bezpečnostní opatření v Praze po útoku v Německu | Foto: Filip Jandourek

„S ohledem na aktuální situaci nebude sice v ulicích vidět tolik hlídek jako v minulých dnech, policie se však bude dále ve zvýšené míře zaměřovat na ochranu významných měkkých cílů,“ uvedl ministr vnitra Milan Chovanec.

„V současnosti dochází také na základě vyhodnocení k odstranění některých technických zábran,“ dodal ministr.

Policisté se podle něj zaměří kvůli povánočním výprodejům například na obchodní centra. Bezpečnostní opatření potrvají na vytipovaných místech do pátku. Policisté poté situaci vyhodnotí a rozhodnou, zda budou pokračovat.

Ministr rozhodl o posílení bezpečnostních opatření poté, co útočník v Berlíně najel kamionem do vánočního trhu a zabil dvanáct lidí, včetně jedné Češky. Chovanec před Vánocemi odhadl náklady na posílení bezpečnosti na 30 milionů korun, částka ale podle něj bude záviset na tom, jak dlouho budou opatření trvat.

Tomáš Bystrý, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme