Cenu Nadace Vize 97 získá Zdeněk Neubauer

Prezident republiky Václav Havel spolu se svou manželkou Dagmar předají v pátek Cenu Nadace Vize 97. Jejím laureátem se letos stal významný český filozof a biolog profesor Zdeněk Neubauer. Slavnostnímu aktu bude předcházet diskuse Neubauera s vědeckými pracovníky. Debatu organizuje Nadace Vize 97 ve spolupráci s Centrem pro teoretická studia Univerzity Karlovy a Akademie věd České republiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

"V jistém smyslu navazoval Zdeněk Neubauer, podobně jako někteří další filozofové, na linii, kterou bychom s určitým zjednodušením mohli nazvat patočkovskou," zdůraznil prezident Havel. Podle něj jde o zkoumání světa a pokus reflektovat ho.

Neubauer bude v pořadí třetím oceněným. Jako prvnímu předal český prezidentský pár cenu rakouskému neurochirurgovi žijícímu v USA Karlu Pribramovi, který zpracoval holografickou teorii mozku. Loni získal ocenění světoznámý italský spisovatel a literární kritik Umberto Eco.

Milan Kopp, Jan Mišurec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme