PRŮZKUM: Volby by vyhrálo ANO, ČSSD druhá. Lidovce by předstihla TOP 09

Hnutí ANO by podle Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) v lednu opět suverénně vyhrálo volby do sněmovny. Druhá ČSSD od prosince mírně ztratila, třetí KSČM si naopak polepšila. Zastoupení ve sněmovně by uhájily ODS, KDU-ČSL a také TOP 09, která by podle obdobného průzkumu agentury STEM do dolní komory nyní těsně nedostala. Podle CVVM si naopak TOP 09 v porovnání s prosincovým šetřením svůj výsledek vylepšila.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr financí Andrej Babiš

Ministr financí Andrej Babiš | Foto: Filip Jandourek

ANO by podle volebního modelu CVVM získalo stejně jako v prosinci 32 procent hlasů a tuto hranici by překročilo už čtvrtý měsíc v řadě. ČSSD naopak klesla na 19 procent (v prosinci 20 procent), komunisté s 13,5 procenta si o půldruhého procentního bodu polepšili.

Podobně TOP 09 vystoupala z prosincových 5,5 procenta na aktuálních osm procent, KDU-ČSL naopak klesla z 8,5 procenta na 6,5 procenta. Obě tyto strany by předstihla ODS, která se drží na devíti procentech. Z ostatních uskupení by nejblíže k poslaneckým mandátům mělo uskupení Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury se čtyřmi procenty hlasů.

Ve čtvrtek publikovaný průzkum agentury STEM ukazuje, že TOP 09 by do Poslanecké sněmovny nepronikla.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme