Lochkovský tunel se na víkend uzavřel. Silničáři instalují nový kamerový systém

S komplikacemi budou muset až do pondělního rána počítat všichni řidiči, kteří zamíří na Pražském okruhu k Lochkovskému tunelu. Od pátečních 21 hodin bude celý tunel uzavřen kvůli instalaci nového kamerového systému. Doprava se do něj vrátí znovu v pondělí ve 4 hodiny ráno. Pro řidiče je tak připravená objízdná trasa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Městský okruh v Praze, Lochkovský tunel

Městský okruh v Praze, Lochkovský tunel | Foto: Filip Jandourek

„Modernizací kamerového systému dojde ke zlepšení detekce v tunelech, zlepší se samozřejmě i rozlišení a tím i citlivost celého systému. Zároveň se podaří usnadnit obsluhu a tím pádem zvýšit bezpečnost v Cholupickém i Lochkovském tunelu na Pražském okruhu, kde jsou velmi vysoké dopravní intenzity, v podstatě jedny z nejvyšších v České republice,“ říká Českému rozhlasu mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Podle informací ŘSD bude objížďka vedena po dálnici D1 a Jižní spojce, ve směru k plzeňské dálnici D5 pak po Strakonické a přes Radotín. V opačném směru budou auta k Jižní spojce směřována přes ulici K Barrandovu.

Uzavírka tunelu Lochkov zneprůjezdní dálniční obchvat mezi zbraslavským exitem 10 a lochkovským 15.

Jihozápadní část Pražského okruhu se otevřela v září 2010, propojila dálnice D1 a D5. Budovala se zhruba čtyři roky. Stavba je stále ve zkušebním provozu, v němž může být provozována s nedostatky. Stavební úřad dosud obchvat nezkolaudoval kvůli chybějícím protihlukovým stěnám.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme