Hasičům se po 15 hodinách podařilo zastavit šíření požáru ve Zvoli. V hořící lakovně našli mrtvého muže

V hořící lakovně ve Zvoli u Prahy našli hasiči mrtvého pohřešovaného muže. Při požáru se zranili dva lidé. Jednoho hasiče museli záchranáři na místě resuscitovat. Teď je v kladenské nemocnici. Hasičům se podařilo zastavit šíření ohně až kolem půl šesté. Škodu odhadují na 100 milionů korun. Zásah zřejmě potrvá celou noc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár výrobní haly ve Zvoli u Prahy

Požár výrobní haly ve Zvoli u Prahy | Zdroj: ČTK

Od noci byl pohřešován jeden z pracovníků firmy. Nebylo zřejmé, jestli zůstal uvnitř, nebo v tu dobu v areálu nebyl. "Mohu potvrdit, že uvnitř budovy jsme nalezli mrtvou pohřešovanou osobu bez známek života," řekl pozdě odpoledne mluvčí hasičů Petr Svoboda. Následně se v části budovy zřítilo několik stropních panelů. Do objektu nelze vstoupit.

"Krátce po půl šesté byla nahlášena lokalizace, oheň se již nešíří. Hasiči ho ještě musí zlikvidovat," řekl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. Oheň budou hasit pravděpodobně celou noc. Hasiči také snížili stupeň požárního poplachu ze třetího stupně na druhý. "Ve středu bude pokračovat vyšetřování za účasti Technického ústavu požární ochrany," dodal Holomčík. Příčiny vzniku požáru zatím nejsou známé.

Požár výrobní haly ve Zvoli u Prahy | Foto: ČTK

Informaci o požáru haly o rozměrech 70 krát 15 metrů hasiči dostali před 03:00. Na místo se sjely desítky hasičů ze Středočeského kraje a Prahy, povolána byla i těžká technika ze Zbirohu a Hlučína. Vzhledem k velikosti požáru hasiči vyhlásili třetí ze čtyř stupňů požárního poplachu. "Uvnitř explodovaly tlakové lahve," uvedl Holomčík.

Podle mluvčí krajských záchranářů Petry Effenbergerové byli při požáru zraněni dva lidé. Jeden z nich byl hasič. "Muž ve vážném stavu potřeboval intenzivní lékařskou péči včetně připojení na umělou plicní ventilaci. Po ošetření na místě byl transportován do kladenské nemocnice. Druhá zraněná byla žena, utrpěla popáleniny prvního stupně v obličeji a na horní končetině. Po ošetření byla přepravena do vinohradské nemocnice," uvedla Effenbergerová.

Zasažený objekt patří společnosti Intebo. Podle Holomčíka měli být na směně čtyři lidé. Jednu ženu přepravili záchranáři do vinohradské nemocnice a další dva pracovníci byli venku. Čtvrtý zahynul při požáru v objektu.

Požár výrobní haly ve Zvoli u Prahy. | Foto: Ondřej Jánoška

Požár výrobní haly ve Zvoli u Prahy. | Foto: Ondřej Jánoška

Požár výrobní haly ve Zvoli u Prahy. | Foto: Ondřej Jánoška

Požár výrobní haly ve Zvoli u Prahy. | Foto: Ondřej Jánoška

ČTK, Jana Klementová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme