Ovčáčkova smršť na twitteru. Kritizuje Prouzu za spojení s 'politickými neziskovkami'

Vřelý vztah k politickým neziskovkám útočícím na prezidenta Zemana, horování za přijetí 100 tisíc migrantů nebo šíření fake news. Z toho obviňuje na twitteru mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček státního tajemníka pro evropské záležitosti Tomáše Prouzu (ČSSD). O tom se spekuluje jako o možném nástupci Jana Mládka (ČSSD) na postu ministra průmyslu. Vztah Prouzy se zástupci Pražského hradu je dlouhodobě napjatý. Český rozhlas se snaží získat Prouzovo vyjádření.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Ovčáček na tiskové konferenci na Pražském hradě.

Jiří Ovčáček na tiskové konferenci na Pražském hradě. | Foto: Filip Jandourek

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v pondělí oznámil, že Mládek ke konci února odejde z funkce. Ovčáček uvedl, že jméno kandidáta na post ministra zazní až ve čtvrtek na schůzce premiéra Sobotky se Zemanem. Napsal, že proto může pouze komentovat práci státního tajemníka pro evropské záležitosti.

'Jsem obětí mediální kampaně, kterou vede Babiš,' reagoval na své odvolání Mládek

Číst článek

„Prouza je pověstný úzkým vztahem k politickým neziskovkám, které účelově útočí na pana prezidenta a přiživují se na ‚boji s propagandou‘,“ poznamenal Ovčáček.

Prouza se s mluvčím prezidenta několikrát dostal do sporu nejen na sociálních sítích. Ovčáček například řekl, že Sobotku ke kritice Zemana z listopadu 2015 donutili jeho poradci, mezi kterými zmínil právě Prouzu. Ten naopak kritizoval Ovčáčka a Hrad například za jejich postoj k Centru proti terorismu a hybridním hrozbám při ministerstvu vnitra.

Prouza také Zemanovo okolí kritizoval za bezpečnostní kontroly na Pražském hradě, podle Ovčáčka přitom použil zavádějící fotografii. Další spor se týkal migrace.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme