Pokorná Jermanová a Vokřál obhájili posty místopředsedů ANO, nově se k nim přidali Stropnický a Brabec

Místopředsedy hnutí ANO se nově stali ministr životního prostředí Richard Brabec a obrany Martin Stropnický. Funkce obhájili středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová a brněnský primátor Petr Vokřál. Další tři uchazeči o místopředsednické funkce na celostátním sněmu ANO neuspěli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda, 1. místopředseda a místopředsedové hnutí ANO

Předseda, 1. místopředseda a místopředsedové hnutí ANO | Foto: Václav Štefan | Zdroj: Český rozhlas

Stropnický získal 174 hlasů z 209 odevzdaných. Vokřál obdržel 173 hlasů, Brabec 171 a Pokorná Jermanová 169 hlasů. „Bude krev, pot, slzy a já je budu cedit s radostí," uvedl bezprostředně po vyhlášení výsledků hlasování Brabec. Za zvolení poděkovali i ostatní úspěšní adepti.

O místopředsednická křesla usilovali poslanec Ivan Pilný, náměstek ostravského primátora Radim Babinec a poslankyně Radka Maxová. Dosavadní místopředseda a poslanec Jan Volný funkci ze zdravotních důvodů neobhajoval.

Druhým mužem ANO je opět Jaroslav Faltýnek, porazil Pokornou Jermanovou

Číst článek

Pilný dostal 42 hlasů, Maxová 28 hlasů a náměstek ostravského primátora Radim Babinec pouze 19 hlasů.

Už dříve sněm rozhodl, že předsedou ANO zůstane vicepremiér Andrej Babiš a prvním místopředsedou šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek. Sněm pokračuje volbou řadových členů předsednictva, kterých bude nově osm. Jejich počet se proti předchozím dvěma letům o jednoho zvýší, stejně jako tomu bylo u místopředsedů.

Členy předsednictva zatím jsou ministři Brabec a Stropnický, poslanci Margita Balaštíková a Martin Komárek, náměstek pardubického primátora Jan Řehounek, podnikatel Radek Popelka a manažer Radek Hloušek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme