Zemanovi stále věří více než polovina lidí, vláda si pohoršila, nejlépe jsou na tom starostové

GRAF V ČLÁNKU. Prezidentovi v únoru věřilo 54 procent lidí, vládě 37 procent. Z aktuálního průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) vyplývá, že zatímco důvěra v hlavu státu se oproti lednu prakticky nezměnila, kabinet stejně jako Poslanecká sněmovna si pohoršily o pět procentních bodů. Dolní komoře nyní důvěřuje 26 procent respondentů, Senátu 30 procent. Oproti minulému měsíci panuje ve společnosti menší spokojenost s politickou situací.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Důvěra v Miloše Zemana

Důvěra v Miloše Zemana | Foto: koláž Český rozhlas

Nejdůvěryhodnější ústavní institucí zůstávají pro Čechy tradičně starostové, kterým v únoru vyjádřilo důvěru 64 procent dotázaných, a obecní zastupitelstva s důvěrou 61 procent občanů.

Ovčáček zůstává nejcitovanějším mluvčím Česka, loni si ovšem pohoršil

Číst článek

Pětiprocentní propad důvěry u vlády a sněmovny znamená podle analytiků CVVM návrat k hodnotám z loňského prosince. Co se týče srovnání s únorem 2016, před rokem byla důvěra v prezidenta o pět procentních bodů vyšší než nyní. „U ostatních institucí v meziročním porovnání není vidět žádný statisticky významný posun," dodali autoři průzkumu.

S nynější politickou situací je spokojeno 17 procent lidí, zatímco 43 procent dotázaných je nespokojených a dalších 37 procent respondentů se necítí ani spokojena, ani nespokojena. Ve srovnání s lednem se podíl nespokojených zvýšil o čtyři procentní body.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme