Státní tajemník Prouza končí na Úřadu vlády. Odchází do soukromého sektoru

Tomáš Prouza z ČSSD končí ve funkci státního tajemníka pro evropské záležitosti. Dostal pracovní nabídku ze soukromého sektoru. Z Úřadu vlády by měl odejít na konci března. Spekulovalo se o něm ale jako o jednom z hlavních adeptů na uvolněný post ministra průmyslu a obchodu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Prouza

Tomáš Prouza | Zdroj: ČTK

„Bylo mi velkou ctí podílet se více než tři roky na realizaci našeho cíle vrátit Českou republiku tam, kam patří – doprostřed Evropy, mezi sebevědomé evropské země, které nestojí uraženě v koutě a nebojí se aktivně prosazovat to, co je v nejlepším zájmu jejich občanů,“ píše Prouza Bohuslavu Sobotkovi v otevřeném dopise zveřejněném na svém blogu.

„Po více než třech letech za sebou na Úřadu vlády zanechávám silný profesionální tým, který je schopen efektivně koordinovat evropskou politiku vlády, chránit naše klíčové národní zájmy a aktivně provazovat evropská, zahraničně-politická a hospodářská témata tak, aby pro nás bylo členství v Evropské unii co nejpřínosnější. Chci jim poděkovat za obrovské nasazení, tisíce hodin práce přesčas a schopnost aktivně prosazovat to, co je nejlepší pro Českou republiku bez ohledu na tlaky z různých stran,“ píše Prouza dále v dopise.

Ovčáčkova smršť na twitteru. Kritizuje Prouzu za spojení s 'politickými neziskovkami'

Číst článek

„Vážený pane předsedo vlády, děkuji za příležitost podílet se na jednom z významných úspěchů této vlády, jímž je upevňování pozice našeho státu jakožto sebevědomého a důvěryhodného evropského partnera. Vážím si toho, že jsem měl se svým týmem možnost podporovat a naplňovat evropskou politiku vlády a jsem připraven i nadále se podílet na změnách, které tato země potřebuje pro to, aby byla úspěšnější, bezpečnější a spravedlivější,“ uzavírá svůj vzkaz Sobotkovi Prouza.

Prouzu nahradí Král

Od dubna bude vedením sekce pro evropské záležitosti na úřadu vlády pověřen Jan Král, dosavadní ředitel odboru koordinace evropských politik.

Třiačtyřicetiletý Prouza zastával post státního tajemníka pro evropské záležitosti a vládního koordinátora pro digitální agendu od roku 2014. Začínal původně na ministerstvu financí, kde za Bohuslava Sobotky působil jako náměstek pro finanční služby, Evropskou unii a mezinárodní vztahy. Jako možném kandidátovi na post ministra průmyslu a obchodu se o něm mluvilo už loni na podzim.

Po odvolání Jana Mládka v polovině února byl i tentokrát na uvolněnou funkci hlavním adeptem, resort však prozatím povede premiér Bohuslav Sobotka.

ph, Kristýna Guryčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme