Škoda v Česku kvůli problémové převodovce svolává 3000 aut. Nejsou nebezpečné, tvrdí

Automobilka Škoda svolává kvůli možným problémům s převodovkou DSG přes 190 tisíc aut po celém světě. Kromě typů Citigo a Kodiaq musejí servisy aktualizovat software u všech modelů, které firma vyrobila od ledna 2013 do srpna 2015. V Česku se to týká víc než tří tisíc vozidel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Octavia

Škoda Octavia | Foto: Škoda Auto

„Tato procedura netrvá déle než hodinu a je zcela zdarma. Je důležité poznamenat, že chybná funkce softwaru nepředstavuje nebezpečí pro řidiče ani pasažéry, ani nemůže vést k nouzovým situacím vozu,“ informovala mluvčí Škody Auto Alžběta Šťastná.

Důvodem servisní akce je potenciální nesprávná funkce softwaru, která může vést k překročení únosného tlaku v hydraulickém systému převodovky. V rámci akce bude v autech aktualizován chybný software.

Kauza Dieselgate v Česku. Čtyři majitelé aut podali kvůli emisnímu skandálu žalobu

Číst článek

Na problém s převodovkami škodovek upozornila ruská federální agentura Gosstandard. Koncern Volkswagen v Rusku svolává 43 tisíc vozidel mladoboleslavské automobilky.

Škoda Auto je součástí německého koncernu Volkswagen. Provozuje tři výrobní závody v Česku a zaměstnává v nich zhruba 27 000 lidí. Vyrábí také v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, a dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s místními partnery. V roce 2016 dodala Škoda Auto zákazníkům celosvětově 1 127 700 aut, třetí rok po sobě přes milion vozů.

ČTK, David Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme