Veřejnost se rozloučí s ministrem kultury Pavlem Dostálem

V pražském Národním divadle se dnes lidé naposledy rozloučí s ministrem kultury Pavlem Dostálem, který v neděli po téměř ročním boji podlehl rakovině. Památku oblíbeného politika, divadelníka a novináře dopoledne uctí nejvyšší ústavní činitelé, kolegové z uměleckých kruhů, přátelé i veřejnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Dostál

Pavel Dostál | Zdroj: ČTK

Pietní akt začne v půl jedenácté začne v historické budově Národního divadla. Promluví na něm herci Jiřina Jirásková a Tomáš Töpfer, projevy přednesou i prezident Václav Klaus, premiér Jiří Paroubek a předseda Poslanecké sněmovny Lubomír Zaorálek.

V hledišti usednou vedle politiků bývalý prezident Václav Havel, herci, režiséři a novináři i přátelé, kteří si Dostála vážili za jeho lidské vlastnosti i statečný boj se zákeřnou chorobou. Z reproduktorů zazní písně Jaromíra Nohavici, skupiny Hradišťan, Hany Hegerové a Edith Piaf.

Ti, kteří se na poslední rozloučení nedostanou, se mohou s Pavlem Dostálem rozloučit od 12:00 do 16:00, kdy bude v budově Národního divadla vystavena rakev s jeho ostatky. Smuteční shromáždění bude v přímém přenosu vysílat Česká televize na ČT2 a na zpravodajském kanále ČT 24.

Rodina se s Pavlem Dostálem rozloučí ještě v pátek, kdy se v Olomouci koná pohřeb. Do pátečního odpoledne jsou v Praze a Olomouci vystaveny kondolenční archy. V pražském sídle ministerstva kultury se do nich od pondělka podepisuje denně asi stovka lidí. Zápisy v knize vyjadřují soustrast rodině, obsahují slova poděkování a ocenění.

Martin Hromádka, Jan Zítka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme