Pyrotechnici nalezenou bombu odpálili

Stavební dělníci ve výkopu na pražské Nové Harfě objevili nevybuchlou bombu z druhé světové války. Policie evakuovala obyvatele v okolních ulicích. Policejní pyrotechnici pak bombu opatrně naložili a odvezli do vojenského prostoru, kde ji odpálili. Jeden z pyrotechniků, kapitán Luboš Daněk, říká, že nález není tak neobvyklý. Přesto ale zásah není rutinní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nalezená puma

Nalezená puma | Zdroj: ČTK

"Rutina to samozřejmě není nikdy. Musím poukázat na to, že při podobné akci před rokem v Rakousku čtyři pyrotechnici zahynuli. Je to případ od případu, jak je to velké a jak je to závažné. Je to na posouzení toho pyrotechnika, který je na místě," řekl policista.

Jednalo se o třísetkilovou leteckou bombu, kvůli níž museli záchranáři evakuovat oblast v okruhu asi dvou kilometrů. Evakuaci se také musela podrobit vila Vyvolených na pražské Harfě, kde žije šest zbylých účastníků televizní reality show.

Julie Rákosová, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme