Rekonstrukce bitvy u Slavkova si vyžádala osm zraněných

I po dvou stech letech si bitva u Slavkova vyžádala újmy na lidském zdraví. Při včerejší rekonstrukci v Tvarožné na Brněnsku se totiž oproti původním informacím, že vše proběhlo hladce, zranilo osm lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rekonstrukce bitvy tří císařů se 3. prosince v Tvarožné nedaleko Slavkova

Rekonstrukce bitvy tří císařů se 3. prosince v Tvarožné nedaleko Slavkova | Zdroj: ČTK

Většinu odváželi zdravotníci do brněnských nemocnic přímo z bitevního pole. Primář jihomoravské zdravotnické záchranné služby Pavel Urbánek připustil, že některá poranění mohou být vážná. Na seznamu ošetřovaných je například ruský "voják", který má údajně po explozi jedné z výbušnin lehce poraněné oči. Jeden Španěl si při pádu z koně zlomil rameno, když se jeho kůň pravděpodobně při výbuších splašil.

Lehká zranění byla i mezi přihlížejícími turisty. Například jedna Francouzka si zlomila nohu, když ji postihla srdeční slabost. Čtyřicetiletý Němec se na ubytovně zřítil do šachty hluboké tři a půl metru a poranil si hlavu. Skutečná bitva si před staletími vyžádala u Slavkova bezmála 20 tisíc mrtvých.

Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme