František Straka kandidovat do Sněmovny nebude

Fotbalový trenér František Straka nakonec nebude na Karlovarsku kandidovat v červnu do sněmovních voleb. Podle mluvčího KDU-ČSL Ondřeje Jakoba ministerstvo vnitra do dnešního dne nevyhovělo jeho žádosti o rozklad k udělení občanství.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

František Straka

František Straka | Zdroj: ČTK

O Strakově občanství však ministerstvo vnitra rozhodlo, a to dnes. Podle mluvčí ministerstva vnitra Radky Kovářové ministr František Bublan rozhodl o Strakově rozkladu dnes dopoledne. "Rozhodnuto bylo v řádné lhůtě a odmítáme, že by šlo o nějaké nadbytečné protahování," uvedla Kovářová. Jaké je Bublanovo rozhodnutí o Strakovi, Kovářová neuvedla s tím, že výsledky správního řízení úřad sděluje pouze účastníkovi.

Lidovci se domnívají, že svým přístupem znemožnilo ministerstvi vnitra Strakovu kandidaturu a ovlivnilo volební soutěž. František Straka bude podle vyjádření KDU-ČSL stranu dál podporovat a kandidovat za ni do Evropského parlamentu.

Politické strany a uskupení, které chtějí zasáhnout do červnových sněmovních voleb, musejí odevzdat krajským úřadům svoje kandidátky do dnešní 16. hodiny.

Milan Kopp, Naděžda Hávová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme