Policie zadržela šéfa fotbalové Marily Příbram Jaroslava Starku

Policisté zadrželi šéfa prvoligového fotbalového klubu Marila Příbram Jaroslava Starku. Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu ho podezírají z účasti na vraždě otce uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře. Proto zatkli i několik dalších lidí z Prahy, Příbrami a Hradce Králové. Starku zadrželi přímo na silnici z Prahy do Příbrami. Pomáhali jim při tom policisté z Útvaru rychlého nasazení, protože zadržení mají zbraně a jsou nebezpeční. Mezi zatčenými je podle dostupných informací i viceprezident Marily Vlastimil Spěvák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Starka

Jaroslav Starka | Zdroj: ČTK

Zásah policie Radiožurnálu potvrdila mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Blanka Kosinová: "Na základě nově získaných informací bylo zadrženo sedm mužů, podnikatelů z Prahy, Příbrami a Hradce Králové. Všichni budou obviněni z trestných činů zbavení osobní svobody s následkem smrti a loupeže. V říjnu 2002 měli pachatelé unést inženýra Lamberta Krejčíře. Podle dosud zjištěných informací došlo v průběhu únosu za dosud neupřesněných okolností k jeho úmrtí a jeho tělo bylo ukryto na neznámém místě."

Vzhledem k tomu, že se jednalo o nebezpečné osoby s vlastní ochrankou či neváhající použít zbraně byl podle Kosinové o spolupráci požádán Útvar rychlého nasazení. Celý zákrok byl monitorován i Leteckou službou Policie České republiky.

Detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu provedli krátce po zadržení osob také domovní prohlídky. Zadržení budou vyslechnuti a budou umístěni v policejních celách, kde budou čekat na rozhodnutí o vzetí do vazby.

Kontroverzní příbramský podnikatel a tamní fotbalový boss Jaroslav Starka na sebe naposledy upozornil před měsícem, když angažoval jako svého osobního poradce "Ivánka" Horníka, který měl rozdávat úplatky rozhodčím. "Ivan to s hráči umí jako nikdo v republice," pochvaloval si Starka práci své "pravé" ruky, kterou si najal navzdory tomu, že Horník má od Fotbalového svazu desetiletý zákaz činnosti.

Významný podnikatel a otec Radovana Krejčíře, Lambert Krejčíř zmizel na podzim roku 2002. Muži podle policie podnikatele unesli, ukradli mu větší množství peněz v hotovosti a také ho nutili uhradit dluhy jeho syna. Policie má podle serveru aktualne.cz důkazy, že se na únosu podílel právě Starka. Kriminalisté se ke smrti Lamberta Krejčíře vrátili v souvislosti s prověřováním desítky podivných úmrtí nebo zmizení podnikatelů spojovaných ze zavražděným bossem podsvětí Františkem Mrázkem. O tom, že do smrti Lamberta Krejčíře je zapletený Starka, byl jednu dobu přesvědčený i sám uprchlý podnikatel Krejčíř. Starka jakoukoliv vinu odmítá.

Pavel Otto, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme