V zákupské skládce byl nebezpečný odpad

Česká inspekce životního prostředí v Liberci trvá na co nejrychlejším odstranění nedostatků na skládce nebezpečného odpadu v Zákupech na Českolipsku. Nedodržování provozních předpisů odhalila při kontrole po rozsáhlém velikonočním požáru skládky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

skládka

skládka

Podle inspektorky Danuše Hrázské byly v odpadu zjištěny některé složky, které na skládku nemají být přijímány: "Byly to například znečištěné obaly a různé jiné složky nebezpečných odpadů. Za porušení toho provozního řádu lze udělit sankce ve výši až jeden milión korun."

Další až desetimiliónová pokuta hrozí provozovateli skládky - firmě ARDEO od Okresního úřadu v České Lípě. Tamní referát životního prostředí by mohl dokonce zahájit řízení o uzavření skládky, o což ostatně už delší dobu zákupští občané usilují.

Markéta Kaclová, Ivana Bernáthová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme