Soud přiřkl odškodné Britovi, na kterého spadl vánoční strom

Odškodnění 560 tisíc korun dostane britský občan Malcom Tuffin, na kterého v roce 2003 spadl v Praze vánoční strom. Městský soud tak zrušil dřívější rozsudek, který cizinci přiřkl 2 a půl milionu korun. Případ ale neuzavřel, protože mu chyběly některé potřebné důkazy. Znovu se jím proto bude zabývat obvodní soud.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

soudní síň

soudní síň | Foto: Nejvyšší soud

Kromě přiznání půlmiliónového odškodnění odvolací soud také potvrdil, že za pád stromu nese vinu jak magistrát, tak firma, která trhy v roce 2003 pořádala. Obě instituce se také mají na finanční kompenzaci spolupodílet. I přesto, že Brit původně požadoval částku šest miliónů korun, i 560 tisíc je podle obhájkyně Malcolma Tuffina Marie Cilínkové pro tuto chvíli dobrý výsledek.

"Myslím, že jsem spokojená, protože to, co mohlo být přisouzeno, bylo. Ten rozsudek souhlasil s tím, že odpovídají obě strany, čili jak magistrát, tak ta firma pořádající vánoční trhy," řekla advokátka.

Soud vrátil případ k dalšímu projednávání z několika důvodů. Jedním z nich byly chybějící důkazy. Například o ušlých příjmech žalobce a o jeho dokladech.

Milena Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme