Srbův advokát: Vraždu zosnovala zhrzená milenka

Policie uvalila informační embargo na kauzu Slonková kvůli přílišné medializaci. Jednoho z obviněných, Karla Srbu, zastupuje tandem advokátů Vít Široký, Miroslav Kříženecký. Českobudějovický advokát a bývalý vojenský prokurátor Kříženecký včera večer navštívil Srbu ve vazbě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Srba

Karel Srba | Foto: Michal Krumphanzl

K tomu, jak jeho klient na své obvinění pohlíží, Radiožurnálu řekl: "Je totálně zoufalý. Říká, že v životě si nepomyslel, že se může v právním státě, za který Českou republiku považuje člověku jako je on, něco takového stát."

Advokát Kříženecký říká, že vraždu mohla zosnovat Srbova milenka Eva Tomšovicová. Že může jít o čin zhrzené ženy. Radiožurnál se zeptal ministra vnitra Stanislava Grosse, jestli tento motiv považuje za reálný. "Úkolem obhajoby samozřejmě je vymýšlet nejrůznější varianty, kterými budou buď vysvětlovat chování nebo naopak shazovat nashromážděné důkazy. Nevím, jestli čin zhrzené ženy y mohl vést k něčemu takovému. To, že zhrzená žena nebo zhrzený muž, je schopen v některých případech ledasčeho, to je sice pravda, ale že bych zrovna tomuto věřil, to teda nevěřím. Ale je to můj subjektivní pocit."

Markéta Kaclová, Naděžda Hávová, Mirka Nezvalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme