Vyšetřování aféry radního Filipa Dvořáka odloženo

Policie odložila vyšetřování aféry pražského radního Filipa Dvořáka. Ten podle České televize chtěl koupit nestandardním způsobem privatizovaný obecní byt v Pařížské ulici. Jak ale prohlásil policejní ředitel Prahy 1 Jiří Sellner, nebylo zjištěno, že by se Dvořák či jiná osoba dopustili trestného činu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Dvořák

Filip Dvořák | Foto: hl. m. Praha

Zítra musí vzít policejní usnesení na vědomí ještě státní zástupce. Policie, která se případem začala zabývat na základě červnové reportáže České televize, vyslechla řadu lidí včetně Dvořáka. O obsahu výpovědí ale nechtěla informovat.

Radní podle veřejnoprávní televize zamýšlel koupit privatizovaný obecní byt od nynější nájemnice a budoucí majitelky. Uživatelce bytu měl zaplatil hotově čtyřmiliónové odstupné formou půjčky, aby z něj nemusela platit daň. Oficiálně měl zaplatit jen zhruba 547 tisíc korun, což byla cena bytu v privatizaci.

Dvořák sice zájem o byt v Pařížské přiznal. Trval ale na tom, že se obchod neuskutečnil a kupní smlouva nebyla uzavřena. Jeho vysvětlení přijalo i grémium pražské ODS.

Milan Kopp, Renáta Prátová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme