Lupiči ukradli vůz se sto milióny

Rekordní sumu více než 100 milionů korun ukradli dnes ráno při převozu peněz neznámí pachatelé. Bezpečnostní služba převážela ulicí Evropská v Praze 6 peníze do banky. Tři muži v kuklách a černých kombinézách odcizili jak obrněný vůz, tak hotovost. Pod hrozbou použití střelných zbraní a výbušnin donutili tříčlennou posádku zastavit a vystoupit z kabiny. Nikdo z osádky nebyl zraněn.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ukradený vůz

ukradený vůz | Foto: Radek Petrášek

"Dnes před devátou hodinou nedaleko budovy Citibank na Evropské třídě v Praze 6 bylo přepadeno vozidlo společnosti Group4 Securitas, což je smluvní partner pro přepravu hotovosti naší společnosti a bylo odcizeno více než 100 miliónů korun, které byly na cestě do centra," potvrdil Radiožurnálu mluvčí banky Marek Hlavica.

Lupiči uzavřeli tři členy posádky uzavřeli v zadním prostoru obrněného vozu a odjeli s ním k Jivinskému poblíž Řeporyjské spojky. Tam zloději přemístili celou hotovost do připraveného osobního auta značky WV Golf a z místa odjeli," upřesnila policejní mluvčí Iva Knolová. Policisté nalezli ohořelý vrak vozidla u obce Nenačovice v okrese Beroun.

Mluvčí Citibank ujistil, že klientů se tato událost nijak nedotýká a banka pracuje v normálním režimu. Agentura Group 4 Securitas je podle Hlavici na podobné případy pojištěna.

Markéta Kaclová, Jitka Hanžlová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme