Za týrání kuřimských chlapců padly tresty

Brněnský krajský soud rozhodl v takzvané kuřimské kauze: Poslal Kláru Mauerovou na devět let do vězení za brutální týrání jejích synů Ondřeje a Jakuba. Její sestře Kateřině Mauerové uložil deset let vězení. U obou žen soudce Pavel Göth rozhodl o vykonání trestu ve věznici se zvýšenou ostrahou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obžalované sestry Klára a Kateřina Mauerovy

Obžalované sestry Klára a Kateřina Mauerovy | Zdroj: ČTK

Soudce Göth vyhlásil "Obžalovaná Klára Mauerová se odsuzuje k úhrnnému trestu odnětí svobody v trvání 9 roků. Obžalovaná Kateřina Mauerová se odsuzuje k úhrnnému trestu odnětí svobody v trvání 10 roků."

Násilí na dětech, kterým je nyní devět a jedenáct let, se dopustilo podle obžaloby celkem šest lidí. Chlapce týrali od léta roku 2006 do května roku 2007 na různých místech v Brně, Kuřimi a Veverské Bítýšce.

Podle obžaloby mělo týrání oba chlapce psychicky zlomit tak, aby byli necitliví k bolesti a poslechli jakýkoli rozkaz. Obvinění je surově bili, mučili a ponižovali. Svazovali je a dokonce zavírali do klecí. Kauza podle policie souvisí s náboženskou sektou, vycházející z učení Hnutí Grálu.

Spolu se sestrami Mauerovými potrestal soud sedmi lety vězení Hanu Bašovou. Barbora Škrlová, která se vydávala za dívku Aničku, byla odsouzena k pěti letům vězení. Nepodmíněný trest pět let vězení dostal Jan Turek. Jan Škrla by měl strávit za mřížemi sedm let. Tito čtyři obžalovaní půjdou do věznice s ostrahou.

Lenka Rákosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme