Ve 14 hodin skončí senátní volby

Do dvou hodin odpoledne mohou voliči ve 26 obvodech dát hlas svému kandidátovi do Senátu. Hned poté začne sčítání výsledků. Zatím si našla cestu k druhému kolu senátních voleb asi čtvrtina voličů. Obecně volební komisaři hlásí menší zájem voličů než před týdnem, kdy se první kolo senátních voleb konalo společně s hlasováním do krajských zastupitelstev.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volby so Senátu jsou ve druhém kole

Volby so Senátu jsou ve druhém kole | Zdroj: ČTK

V druhém kole senátních voleb se utkává 25 kandidátů sociální demokracie s 19 zástupci občanských demokratů, třemi lidovci, dvěma evropskými demokraty a jedním nezávislým kandidátem. Jediná dvojice, kde nefiguruje kandidát sociálních demokratů, je na Znojemsku. Tam proti sobě stojí zástupce občanských demokratů a komunistů. Průběžné výsledky druhého kola senátních voleb najdete na našem speciálním webu Volby 2008.

Podle předsedy Českého statistického úřadu Jana Fišera začne sčítání hlasů hned po uzavření volebních místností. "Potom se ujmou práce okrskové volební komise v 26 senátních obvodech. Až svou práci ukončí, předají své výsledky našim přebíracím místům, kterých bude tentokrát angažováno 200. Okrsků je něco málo přes 5 tisíc."

Jan Fišer odhaduje, že pokud vše proběhne bez problémů, měli bychom výsledky ze všech 26 obvodů znát kolem 17. hodiny.

Český rozhlas 1 - Radiožurnálu pro vás připravil na tyto dny speciální volební vysílání.

Poslouchat nejen naše speciální vysílání o volbách můžete po celé republice!

Podrobné zpravodajství z letošních podzimních voleb, výsledky prvního kola voleb senátních, průběžné výsledky kola druhého (a také konečné výsledky voleb krajských) najdete na našem speciálním webu Volby 2008.

Katarína Brezovská, Kateřina Rózsová-Horálková, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme