Uprchlý podnikatel Pitr se možná skrývá ve Švýcarsku

Uprchlý podnikatel Tomáš Pitr se skrývá pravděpodobně ve Švýcarsku. Nepřímo to vyplývá ze zprávy centrály Interpolu v Bernu, která požádala české soudy o zodpovězení některých otázek týkajících se Pitrovy kauzy. V Česku byl někdejší majitel potravinářské firmy Setuza odsouzen za daňové delikty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Pitr

Tomáš Pitr | Foto: Archiv ČRo

To, že české úřady žádost z Bernu obdržely, potvrdil ve vysílání Radiožurnálu mluvčí pražského městského soudu Petr Kulawiak. Zda je Pitr skutečně ve Švýcarsku, však podle něj ze zprávy nelze vyvodit.

"My můžeme pouze na ty otázky odpovědět, v současné době nemůžeme nic víc udělat. Na pana Pitra byl vydán mezinárodní zatýkací rozkaz i evropský zatykač a teď pouze čekáme, že ho v zahraničí někdo najde a případně zatkne," řekl mluvčí soudu, po který Pitrova kauza spadá. Znění otázek Kulawiak odmítl upřesnit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si rozhovor s mluvčím soudu Petrem Kulawiakem v pořadu Radiofórum

Pitr utekl do zahraničí loni v červnu, když měl nastoupit do pankrácké věznice svůj pětiletý trest. Ten dostal za to, že spolu s podnikatelem Miroslavem Provodem vymáhali po finančních úřadech vrácení daní pomocí fiktivních faktur a připravili stát o zhruba 51 milionů korun. Pitr s Provodem se na nezákonně vyžádané dani z přidané hodnoty podle soudu obohatili o téměř 23,5 milionu korun.

Martin Hromádka, Alžběta Rákosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme