Bruslařská dráha na Lipně nabízí téměř 11 kilometrů jízdy

Okolo půl metru sněhu, všechny lanovky i vleky v provozu a ideální podmínky na svazích nabízejí před víkendem největší skiareály v jihočeské části Šumavy Zadov a Lipno. Upraveny jsou také trasy pro běžkaře v okolí středisek, na zamrzlém lipenském jezeře mohou lidé vyrazit i na bruslařskou dráhu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bruslení na rybníku

Bruslení na rybníku | Foto: zdroj: Flickr.com

Lipenský skiareál nabízí od 40 do 60 centimetrů převážně technického sněhu na sjezdovkách, jezdí i všechny tři čtyřsedačkové lanovky. Velmi dobré podmínky nabízí i zadovské zimní centrum, na Kobyle nyní leží 40 centimetrů a na Nových Hutích okolo 30 centimetrů sněhu. Během týdne také bylo upraveno okolo 40 kilometrů běžených tratí.

Na Zadově se navíc o víkendu konají závody psích spřežení a v neděli se poběží už 60. ročník Stašské patnáctky.

Na sjezdovce Libínské Sedlo u Prachatic se tuto sobotu také uskuteční lyžařské závody, ale pro děti a navíc sranda závod pro rodiče. Podrobnosti od předsedy lyžařského oddílu TJ Libín Prachatice Petra Ludačky: "Závodit se bude na lyžích, snowboardech, igelitových pytlích, bobech i sáňkách. Svah je široký, takže v jeho levé části pojedou boby a sáňky a vpravo lyže a snowboardy. Závody jsou určeny pro děti od dvou do patnácti let, ale není to přesně dáno."

Prezentace malých závodníků začne tuto sobotu na sjezdovce Libínské Sedlo u Prachatic v 8.30, vlastní závody úderem 10. hodiny. Organizátoři připravili na sobotu také sranda závod na igelitových pytlích pro rodiče, které budou k zapůjčení.

Pavlína Fendeková, Václav Malina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme