Rakousko nechce otevřít pracovní trh pro Čechy před rokem 2011

Rakousko se nechystá plně otevřít trh práce pro Čechy dřív než v roce 2001. V Praze to dnes potvrdil rakouský spolkový kancléř Werner Faymann. Nejdřív se sešel s prezidentem Václavem Klausem, pak vystoupil na tiskové konferenci s premiérem Mirkem Topolánkem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiér Mirek Topolánek přijal v Praze rakouského kancléře Wernera Faymanna

Premiér Mirek Topolánek přijal v Praze rakouského kancléře Wernera Faymanna | Zdroj: ČTK

Kancléř Wernwr Faymann zopakoval, že pozice rakouské vlády zůstává zatím stejná, tedy využít přechodné období na pohyb pracovních sil v maximální míře až do roku 2011.

Premiér Mirek Topolánek k tomu dodal, že je to sice určitý stín na jinak skvělých vzájemných vztazích s Rakouskem. Podle něj ale Česká republika v současnosti stejně naplno nevyužívá pendlerské smlouvy, či kvóty, které už umožňují pracovat Čechům v Rakousku v asi 65 profesích. Takže rezervy jsou podle něj i na české straně.

Faymann mluvil s Topolánkem i o finanční krizi. Podle rakouského kancléře je krize šancí pro Evropskou unii, jak obnovit důvěru občanů. Pokud unie zapojí všechny prostředky, třeba Evropskou investiční banku nebo Kohezní fond do řešení krize, má šanci, že se na Brusel začnou nejen euroskeptičtí Rakušané dívat lépe.

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme