Ve Znojmě a Kutné Hoře se přestane vařit pivo

Pivovarnická společnost Heineken, třetí největší na světě, uzavře v Česku dva ze svých pivovarů. Pivo přestane vyrábět v jihomoravském Znojmě a ve středočeské Kutné Hoře. O práci přijde asi 35 lidí. Dalším současným zaměstnancům ale vedení firmy nabídne uplatnění v jiných provozech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pivo

pivo | Foto: Jan Rosenauer

Společnost Heineken své rozhodnutí zavřít kutnohorský pivovar zdůvodňuje výsledky své analýzy. Podle ní by se v budoucnu provoz nevyplatil. Firma zmiňuje například nedostatečnou dopravní dostupnost nebo technický stav pivovaru v Kutné Hoře.

Heineken už delší dobu v souvislosti s Kutnou Horou prezentuje jen pivní značku Dačický, nikoliv samotný pivovar. Pivo, které se vařilo v Kutné Hoře, také má pod stejnou značkou zůstat na trhu.

Budovy pivovaru patří městu Kutné Hoře. Jeho vedení ale zatím nemá jasno, jak areál dál využije.

Pivovar v jihomoravském Znojmě je pro výrobce zase nevhodně situovaný v centru města, jak už dřív Českému rozhlasu vysvětlila mluvčí majitele společnosti Heineken Kateřina Eliášová: "Čelíme tam dlouhodobě nepříznivé dopravní situaci, kdy do centra města nesmějí zajíždět těžká doprava, kamiony. To je hlavní důvod, proč dál není efektivní investovat do výroby piva ve Znojmě."

Přečtěte si také:
Budvar prohrál soudní spor a musí ČOV zaplatit přes dva miliony korun
Budějovický Budvar vyhrál další spor o svou ochranou známku
Budvar uspěl v soudním sporu o známku Bud
České pivo má ochranu zeměpisného označení původu v EU
Do Litoměřic by se měla vrátit výroba piva

Hana Ondryášová, Michal Trnka, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme