Na Hlavním nádraží v Praze se otevřelo nové zákaznické centrum

Běžné i speciální služby nabízí ode dneška nové odbavovací centrum Českých drah v opravené části pražského Hlavního nádraží. Klasické pokladny nahradilo přes dvacet prodejních míst, které poskytnou cestujícím kvalitnější služby. Skončila tak druhá etapa rekonstrukce nejdůležitější železniční křižovatky v Česku, která začala v roce 2006. Denně odbaví až 100 tisíc pasažérů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přepážek jako v nákupním centru

Přepážek jako v nákupním centru | Foto: Tomáš Adamec

Radiožurnálu popsal nové zákaznické centrum generální ředitel Českých drah Petr Žaluda: "Je to naprostý rozdíl proti tomu, čemu jsme byli zvyklí dodnes, už to nejsou ta klasická okénka. Naši klienti najdou speciální odbavovací panely pro matky s dětmi, tělesně postižené, pro vnitrostátní nebo zahraniční dopravu. To znamená, že nestráví při koupi lístku tolik času jako dřív."

Opravená část odbavovací haly má také novou skleněnou fasádu, osvětlení a podhledy. Bezbariérový pohyb po celé budově umožní nově instalované eskalátory. Opravená je teď severní polovina budovy, kde jsou cestujícím k dispozici i obchody nebo prostory k odpočinku.

Jak bude renovace Hlavního nádraží v Praze pokračovat, prozradil Marin Hamšík, mluvčí společnosti Grandi Stazioni, která má obnovu nádraží na starosti a investuje do toho téměř miliardu korun.

"V další fázi budeme dělat jižní část nové odbavovací haly. Během léta postupně budeme postupně tuto část uzavírat. Tato rekonstrukce by měla být zrcadlově stejná k dnes otvírané severní části. Měla by trvat dvanáct až čtrnáct měsíců, takže otevření předpokládáme v druhé polovině příštího roku."

Přečtěte si také:
Brandýs nad Labem má novou železniční stanici
Požár kabelů přerušil provoz mezi Hlavním nádražím a Smíchovem
Na železnici se mění jízdní řády i ceny
Opravy Hlavního nádraží přinášejí nové výluky na pražské železnici
V souvislosti s novým jízdním řádem přichystaly České dráhy několik změn

Jan Herget, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme