ČOI bude na podzim podrobněji kontrolovat solária

Kontroly České obchodní inspekce by měli na podzim očekávat provozovatelé solárních studií. Z prvních kontrol, které inspekce provedla na konci dubna, totiž vyplynulo, že řada solárií nevyhovuje normám.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

solárium

solárium | Foto: bag.admin.ch

Na jaře inspekce kontrolovala během společné akce Evropské unie 10 náhodně vybraných solárií. V 8 případech přišla na to, že záření převyšuje normy. V některých případech hodnota záření přesahovala povolenou hranici až třikrát.

Tentokrát se ale inspekce rozhodla zveřejnit i jména podniků, ve kterých problémy objevila.

"Je to jednoduché: povedlo se nám doručit již všechny kontrolní protokoly a v tuto chvíli můžeme vyhodnotit, že díky normě, která zpřísnila jednotlivé hodnoty záření, tak se jedná o určitou míru rizika ohrožení zdraví občanů, a z těchto důvodů jsme zveřejnili jednotky, které nevyšly, a kde byly naměřeny vysoké hodnoty," vysvětlila ústřední ředitelka České obchodní inspekce Jana Příhodová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jana Příhodová o kontrolách solárií

Seznam solárií, v nichž ČOI odhalila problémy:
Solárium GMF Aquapark Čestlice
Cosmetic studio EM, Pardubice - 2 různé kabiny
Solárium Prosek, Praha 9, Vysočanská 20
Studio Elegance, Praha 10
Daniel Grubl, Plzeň
Studio Visage, Plzeň
Solárium Consol, Praha 10

Marika Táborská, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme