Bankomat většinou kartu nezadrží bez jasného důvodu

Bankomat většinou kartu podle bankovních domů nezadrží bez jasného důvodu. Příkladem může být třeba vícekrát špatně zadaný PIN. Každá banka ale může mít tyto parametry nastavené jinak.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

u bankomatu České spořitelny

u bankomatu České spořitelny | Foto: Marián Vojtek

Pokud ale kartu bankomat opravdu takzvaně spolkne, klient by se měl obrátit na informační linku příslušné banky a případně kartu zablokovat.

"Každý bankomat je opatřen telefonním číslem na call centrum, kam každý může nahlásit, že mu karta byla zabavena, a domluvit se, jakým způsobem mu bude předána. Samozřejmě potom, co call centrum vyhodnotí, proč k zabavení karty došlo, " uvedla mluvčí Poštovní spořitelny Denisa Salátková.

Jaké mohou být důvody zadržení karty, Radiožurnálu řekla Pavla Langová z České spořitelny. "Bankomat spolkne kartu v případě, že klient se snaží do bankomatu dát kartu, která už není platná - třeba si to neuvědomí, nebo její platnost akorát vyprší."

"Druhý případ, kdy může bankomat zadržet kartu, je, že je na tuto kartu vydán zákaz. Je to hlavně případ ochrany, kdyby kartu chtěl někdo zneužít; karta je zablokovaná. Takže takovou kartu bankomat zadrží a už není možné dál s ní manipulovat," vysvětlila Langová.

K případům, kdy bankomaty zadrží karty bezdůvodně, dochází podle bankovních domů jen ojediněle. Může jít například o technickou závadu.

Přečtěte si také:
ČSOB objevila na bankomatech kopírovací zařízení
Policie zadržela pět členů bankomatového gangu
Policie dopadla bankomatové lupiče

Marika Táborská, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme