Rada o kauze švýcarských kont Romana Janouška jednat bude

Rada hlavního města Prahy nakonec na své dnešní jednání zařadila i kauzu švýcarských konta podnikatele Romana Janouška. Rádiu Česko to potvrdila náměstkyně primátora Markéta Reeedová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Magistrát hlavního města Praha

Magistrát hlavního města Praha | Foto: Tomáš Adamec

"Pan primátor usoudil, že by bylo dobré, abychom se tím zabývali, a zařadil to do bodu různé. Oba pánové (dva vysocí magistrátní úředníci Jiří Toman a Petr Ďurica, pozn. red.) tedy dnes přijdou a budeme se tím zabývat," řekla Rádiu Česko Reedová, která má na magistrátu na starost protikorupční opatření.

"Chci od nich slyšet, že informace o tom, že měli podpisové právo k účtům pana Janouška jsou spekulace, které se nezakládají na pravdě," řekla Reedová.

Toman, ředitelem odboru městského investora, a Ďurica, vedoucí odboru obchodních aktivit napojení na kontroverzního podnikatele popírají.

"Pokud by se v budoucnu ukázalo, že jejich slova nejsou pravdivá, následovaly by sankce vůči nim a sáhli bychom asi k hloubkovému auditu. Nejsou žádné důvody k podání trestního oznámení, protože nejsou žádné důkazy, jen spekulace. A já chci jejich ujištění, že se to nezakládá na pravdě. I tak mne to znepokojuje a nevrhá to na pražský magistrát dobré světlo," řekla Rádiu Česko Reedová.

POSLECHNĚTE SI CELÝ ROZHOVOR V MP3:

Přehrát

00:00 / 00:00

Kauza švýcarská konta kontroverzního podnikatele Romana Janouška. Ptáme se Markéty Reedové, náměstkyně primátora, která zodpovídá za protikorupční politiku hlavního města.

Přečtěte si také:
Adam Drda: Pan Janoušek - Bémův problém?
V korupčním skandálu figuruje firma spjatá s pražským magistrátem
Policie obvinila možného pachatele podvodu na pražském magistrátu

Marián Vojtek, Zuzana Vlčková, Lukáš Vincourek, Robert Břešťan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme