Razie odhalila v Dragounu výrobnu nelegálních nosičů

V chebské tržnici Dragoun skončila největší v historii kontrol stánkového prodeje u nás. Dnes si celníci připsali další úspěch - objevili místnost s mechanikou na kopírování CD nosičů. Již dříve byla odhalena balírna nekolkovaných cigaret a dílny, kde se na textil a obuv připevňovala loga světových značek. Trhovci přišli o tuny padělaného zboží v hodnotě stovek milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

razie v Dragounu

razie v Dragounu | Foto: Ivan Babej | Zdroj: ČTK

V budovách za falešnými zdmi a příčkami celníci objevili vše, co od razie očekávali. Dílna skrývala dva šicí a jeden vyšívací stroj, tisíce nášivek s padělanými logy známých značek a hromadu asi 2000 čistých batohů, na které stánkaři loga našívali.

Ve sklepě jedné z budov pak odhalili místnost se třemi takzvanými vypalovačkami. Kompaktní disky se tam vyráběly dokonce přímo v průběhu razie. "Je vidět, že spoléhali na to, že to jsou prostory, do kterých mi nepůjdeme," uvedl chebský kriminalista Václav Mudroch.

Nelezeny byly také obaly na kompaktní disky a DVD, samotné nahrávky na těchto nosičích a tisíce okopírovaných barevných bookletů s texty a názvy skladeb. V sousedním pokoji policisté objevili cédéčka zkompletované.

Zátah trval nepřetržitě od úterý a účastnila se ho téměř stovka celníků a policistů. Původně měli pokračovat do té doby, než budou prohlédnuty všechny stánky a budovy v osmihektarovíém areálu. Podle Václava Mudrocha jsou ale dosavadní výsledky pro konečný efekt dostačující.

Celkem byly v Dragounu za tři a půl dne zabaveny falzifikáty předběžně za 200 milionů korun. Tři kamiony a čtyři nákladní auta odvezly do celních skladů 70.000 kusů textilu, 20.000 párů bot, 29.000 batohů, 60 milionů cigaret a 7000 kompaktních disků a DVD.

Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme