Akce s krycím názvem Rio. Dopadli jsme gang Ukrajinců, Němců a Čechů, oznámila policie

VIDEO. Policisté zadrželi údajný gang Ukrajinců, Němců a Čechů, kteří jsou podezřelí z krádeží, loupeží i z krácení daní. Organizovaná skupina podle kriminalistů způsobil škodu přes deset milionů korun. V Německu jim hrozí až 15 let vězení a potom by mohli dostat osmiletý trest i v Česku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté zadrželi údajný loupežný gang Ukrajinců, Němců a Čechů

Policisté zadrželi údajný loupežný gang Ukrajinců, Němců a Čechů | Foto: Policie ČR

Čeští a němečtí policisté při zátahu na území tří států zadrželi 15 lidí. Organizovaná skupina působila v Česku, Německu, Rakousku a na Slovensku.

Skupinu tvořili zejména bývalí příslušníci ozbrojených složek z Ukrajiny, dále občané Česka a Německa. Na čtyři ze zadržených byl vydán eurozatykač, na jednoho dalšího zatykač mezinárodní. Muž uprchl z vězení na Ukrajině a pod falešnou identitou se skrýval v Česku.

Na dopadení organizované skupiny spolupracovali policisté s celníky. Podle mluvčí celníků Martiny Kaňkové původně nevěděli, že na případu pracuje i policie.

„Najednou v polovině se to pospojovalo a zjistili jsme, že oni řeší nějaké násilnické činy, kdy docházelo k přepadávání občanů i na německé straně. My jsme zase řešili, že někdo sem pašuje neznačené cigarety a řezaný tabák,“ popsala Kaňková.

Rozsáhlé akce se účastnilo 250 českých policistů, zapojila se i stovka kriminalistů z jiných zemí. Část zadržených je ve vydávací vazbě, další už byla předána k trestnímu stíhání do Německa.

Podle policie navíc tento případ souvisí také s kauzou tří Čechů, kterým ve čtvrtek německý soud udělil tresty od devíti do 11 let za brutální loupežné přepadení německých důchodců.

Tři Češi dostali v Německu mnohaleté tresty za brutální přepadení. Postarší rodinu týrali několik hodin

Číst článek

Josef Michl, Martin Janouš a Martin Hrdlička se loni 17. září večer vloupali do domu postarší rodiny. Narazili přitom na trojici jeho obyvatel, 71letého muže, jeho 68letou ženu a její 89letou matku.

Češi všechny tři svázali, bili je a vyhrožovali smrtí. Na své oběti mířili plynovou pistolí, dávali jim nůž na krk nebo jím bodali jen těsně kolem jejich hlav. Utrpení německých občanů skončilo až po více než čtyřech hodinách, když útočníci dům, jehož zapálením vyhrožovali, opustili.

Anna Jadrná, Jana Klementová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme