Češku zadrženou za pašování drog na Novém Zélandu propustili, i kvůli vysokému věku

Češka zadržená na Novém Zélandu kvůli pašování drog je na svobodě. Místní soud rozhodl o jejím propuštění kvůli věku, zdravotnímu stavu a zejména kvůli nemožnosti prokázat vědomý podíl na převozu zakázané látky. Celníci zadrželi více než 70letou ženu společně s dalším Čechem na letišti v Aucklandu, kam přicestovali z thajského Bangkoku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

drogy - kokain - pervitin - šňupání - šňupat

drogy - kokain - pervitin - šňupání - šňupat | Foto: CC BY-NC-SA 2.0, Elle Kay

Muž zadržený na Novém Zélandu bude ale na další soudní řízení čekat ve vazbě.

„Soudní řízení je stanoveno na začátek dubna 2017 a je samozřejmě i možné, že bude vynesen rozsudek, protože doposud probíhalo důkazní řízení a seznamování jak obžaloby, tak obhajoby s důkazním materiálem,“ řekla mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová.

Češi obvinění z pašování drog u soudu na Novém Zélandu odmítli vinu

Číst článek

„Není ale samozřejmě vyloučeno ani to, že i tento termín bude posunut vzhledem ke složitosti případu,“ dodala.

Novozélandští celníci našli u Čechů v zavazadlech 20 kilogramů pervitinu. Oba mají za sebou už několik soudních stání, na kterých vinu opakovaně popřeli. Případ vyšetřuje Interpol v několika zemích.

Lukáš Matoška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme