Český rozhlas má novou regionální stanici Liberec. Vysílání zahájil generální ředitel Zavoral

Úderem jedenácté hodiny začal poprvé v historii vysílat Český rozhlas Liberec. Nová veřejnoprávní regionální stanice vznikla oddělením od Českého rozhlasu Sever, který poslouchali lidé zároveň v Ústeckém i Libereckém kraji. Prvním hostem byl ve vysílání generální ředitel instituce René Zavoral.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zahájení vysílání Českého rozhlasu Liberec 2. listopadu 2016 v 11 hodin. Jako první host promluvil René Zavoral, generální ředitel Českého rozhlasu

Zahájení vysílání Českého rozhlasu Liberec 2. listopadu 2016 v 11 hodin. Jako první host promluvil René Zavoral, generální ředitel Českého rozhlasu | Foto: Michal Balák | Zdroj: Český rozhlas

„Příjemné dopoledne, milí posluchači, právě dnes, 2. listopadu v 11 hodin slavnostně zahajujeme vysílání nové regionální stanice, Českého rozhlasu Liberec,“ zněla první slova moderátorky Ivety Kalátové.

Vysílání zahájil vytažením kliky na rozhlasovém pultu generální ředitel Českého rozhlasu Petr Zavoral. Co se mu v té chvíli honilo hlavou?

Přehrát

00:00 / 00:00

Český rozhlas má novou regionální stanici Liberec. Vysílání zahájil generální ředitel René Zavoral

„Upřímně, hlavně jsem si přál, abych to nezkazil a kliku vytáhl včas a dobře. Moc ostatních myšlenek jsem neměl,“ řekl Zavoral s úsměvem. „Cítil jsem se tak trochu součástí historie libereckého vysílání,“ dodal už vážněji generální ředitel. Jak to ve studiu při zahájení vysílání vypadalo, se můžete podívat ve videu na konci článku.

Český rozhlas Liberec nabídne více aktuálních místních zpráv, zajímavých reportáží z regionu a chybět nebudou ani nové pořady.

„Mohu vypíchnout například Marcelu Augustovou a její rubriku Na cestách s Marcelou Augustovou, takový toulavý mikrofon, budeme se zastavovat ve všech obcích Libereckého kraje,“ řekl Tomáš Beneš, vedoucí programu Českého rozhlasu Liberec.

Frekvence, na kterých naladíte Český rozhlas Liberec | Foto: Jaroslava Mannová

„Zmínit mohu ještě Minutku pro Rudu Pivrnce, Petr Urban bude každý den namlouvat různé komentáře, glosy,“ doplnil Beneš.

A co popřála nové regionální stanici moderátorka Marcela Augustová? „Českému rozhlasu Liberec přeji posluchače, kteří budou pozorní, vnímaví, zároveň budou tolerantní a budou umět odpustit třeba i nějakou chybičku. A také přeji, aby vždy přinesl o něco víc než všichni ostatní.“

Přestože Liberecký kraj už vlastní stanici má, Zlínský a Karlovarský kraj na tu svou stále čekají. To se má ale brzy změnit. „Dnes jsem oficiálně oznámil, že v červnu příštího roku otevřeme samostatný Český rozhlas Zlín a v roce 2018 také Český rozhlas Karlovy Vary,“ dodal generální ředitel Českého rozhlasu Zavoral.

Šárka Škapiková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme