ČHMÚ: Na Vysočině napadne až 10 cm sněhu. Výstraha před silným větrem stále platí

Meteorologové upozorňují na silný vítr na většině území Česka. Na hřebenech Krkonoš by mohl mít sílu až přes 125 kilometrů za hodinu. Ve středu pak v západní polovině Vysočiny bude sněžit, může napadnout až 10 centimetrů sněhu. Na horách se budou tvořit sněhové jazyky, někde i závěje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sníh na Vysočině

Sníh na Vysočině | Foto: Michal Malý | Zdroj: Český rozhlas

Podle meteorologů začne v úterý večer vítr opět slábnout. V noci se pak na horách kvůli sněžení a větru mohou začít vytvářet sněhové jazyky a na severozápadě a severu Čech i závěje.

„Na Českomoravské vrchovině se v okresech Jindřichův Hradec, Pelhřimov, Havlíčkův Brod a Jihlava ve středu ráno a během dne vyskytne trvalejší sněžení s předpokládanou novou sněhovou pokrývkou 2 až 10 centimetrů,“ stojí ve výstraze Českého hydrometeorologického ústavu.

Meteorologové doporučují jezdit v autě maximálně opatrně, protože by větrné poryvy mohly vozidlo učinit neovladatelným. Zároveň by lidé měli omezit túry na horách a nevydávat se do hřebenových partií.

dp, Barbora Valášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme