Chybí vám někdo mezi vyznamenanými? Navrhněte tu správnou osobnost sami!

Nejste spokojeni s letošním seznamem nositelů státních vyznamenání? Navrhněte sami vhodnou osobnost pro rok 2017.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman udělil 28. října 2016 státní vyznamenání. Na snímku jsou ocenění a jejich blízcí.

Prezident Miloš Zeman udělil 28. října 2016 státní vyznamenání. Na snímku jsou ocenění a jejich blízcí. | Foto: Pražský hrad

Stačí, když do formuláře na www.rozhlas.cz/nominace napíšete jméno potenciálního laureáta a uvedete, proč by si podle vás vyznamenání zasloužil.

Stává se to každoročním koloritem. Udělování státních vyznamenání pravidelně provází vzrušená diskuse: Kdo si nejvyšší české řády zaslouží, a kdo nikoliv?

Hrdina z Uherského Brodu, režisér Jakubisko, zpěvák Hůlka. Podívejte se, koho vyznamenal prezident Zeman

Číst článek

Letošní svátek poznamenal spor o to, zda Hrad vyškrtl ze seznamu Jiřího Bradyho kvůli tomu, že se jeho synovec – ministr Daniel Herman – potkal s dalajlamou. Jak ukázal aktuální průzkum agentury Median pro Český rozhlas, 54 procent respondentů si myslí, že Brady by měl vyznamenání dostat.

Zpravodajský web Českého rozhlasu proto připravil aplikaci, která umožní nominovat osobnosti pro příští rok. Jak to tedy funguje?

Do našeho formuláře napíšete jméno laureáta a vysvětlíte, proč by jej měl získat právě on. Pokud již osobnost navrhl někdo jiný, můžete se k jeho vysvětlení přidat nebo napsat vlastní odůvodnění. Nelze nominovat někoho, kdo již dříve ocenění získal. Pokud takové jméno zadáte, aplikace vás na to upozorní.

Průzkum pro Český rozhlas: V kauze vyznamenání pro Bradyho věří víc lidí Hermanovi než Hradu

Číst článek

Po vyplnění vašeho jména, místa a e-mailu se návrh odešle redakci a zobrazí se vám seznam všech nominovaných i jednotlivá zdůvodnění.

Váš vlastní návrh se v něm objeví až po schválení redakcí. Editoři totiž vyřadí neexistující či smyšlené osoby. Rovněž do soupisu nepustí osobnosti, které se provinily proti lidskosti či zásadně porušily zákony či dobré mravy (pravidla si můžete přečíst ZDE).

Redakce webu Zpravy.rozhlas.cz vaše tipy v příštích dnech vyhodnotí, současně přineseme profily těch nejzajímavějších nominovaných osobností, případně rozhovory s nimi.

Státní vyznamenání / medaile - jak na něj dosáhnout | Foto: Český rozhlas

Státní vyznamenání / medaile - přehled | Foto: Český rozhlas

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme