ČSSD je prolezlá korupcí a míří na politické dno, tvrdí poslankyně Nytrová. Ze strany vystoupila

Poslankyně Pavlína Nytrová vystoupila k polovině loňského prosince z ČSSD. K odchodu jí vedlo fungování strany, která je podle ní prolezlá politickou korupcí od okresní až po celostátní úroveň. Poslankyně na sebe nejvíc upozornila loni v létě při debatě o novele o registrovaném partnerství, kdy mimo jiné řekla, že se homosexuálové budou snažit legalizovat sex s dětmi. Poslankyní chce zůstat až do voleb.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavlína Nytrová

Pavlína Nytrová | Foto: ČSSD

Nytrová v prohlášení uvedla, že o svém kroku v úterý informovala předsedu strany a premiéra Bohuslava Sobotku.

„Hlavním důvodem jsou podivné způsoby, styl a nekalé praktiky, které v posledních letech bují v sociální demokracii," napsala. Ve straně je podle ní politická korupce na všech úrovních. Projevuje se například "trafikami" i podporou lidí, kteří v zastupitelstvech hlasují často v neprospěch voličů, vysvětlila.

Poslankyně v prohlášení upozornila na několik problémů ve Frýdku-Místku, kde chtělo podle ní vedení města prosadit neveřejné tajné hlasování zastupitelstva či dochází k účelovému vzniku placených pozic předsedů výborů.

Registrovaní partneři nabourávají chod celé společnosti, říká poslankyně Nytrová z ČSSD

Číst článek

„Přestože jsem na popsané nešvary několik let opakovaně poukazovala, situace ve straně se nezměnila. Nekalé praktiky ji stále poškozují, ztrácí své voliče a pomalu a jistě se řítí na samotné politické dno," uvedla Nytrová.

Poslankyně se v loni přes Sobotkovu výzvu za svá slova o homosexuálech neomluvila. Novinářům řekla, že její formulace sice byla tvrdá, ale že si za ní stojí. Chtěla podle svých slov upozornit na ohrožení tradiční rodiny. Zvýšený výskyt pedofilie a drogových a alkoholových závislostí u homosexuálů podle ní prokazují studie.

„Já to beru na vědomí," uvedl šéf poslanců ČSSD Roman Sklenák. Dodal také, že pokud bude poslankyně jednat v souladu se závěry klubu, nevidí důvod k jejímu odchodu z něj.

„Druhá věc jsou její ostrá vyjádření. Pokud by to takhle pokračovalo, tak bych měl problém s ní takto spolupracovat," řekl Sklenák. O svých podezřeních by Nytrová podle šéfa poslanců ČSSD měla buď informovat policii, nebo s podobnými prohlášeními přestat.

Předseda rozpočtového výboru Václav Votava by pak považoval za slušnost, kdyby o svém rozhodnutí informovala napřed ostatní poslance.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme