Další neúspěch pro ANO. Královéhradecký kraj povede duhová koalice

Hnutí ANO definitivně nebude vládnout v dalším kraji. Koalici vytvořilo pět stran: ČSSD, ODS, TOP 09, Koalice pro Královéhradecký kraj a Starostové a Východočeši. Informoval o tom po dnešním jednání předseda krajské ČSSD Jan Birke.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hejtmanem se v Královéhradeckém kraji nejspíš stane Jiří Štěpán z ČSSD

Hejtmanem se v Královéhradeckém kraji nejspíš stane Jiří Štěpán z ČSSD | Foto: Český rozhlas

Koalice bude disponovat 24 mandáty ze 45. Hejtmanem se stane lídr kandidátky ČSSD Jiří Štěpán. Dohodu uzavřeli na dnešním jednání pěti stran v Hradci Králové.

Podpis memoranda o spolupráci a tisková konference jsou naplánované na středu odpoledne. Jasný vítěz voleb hnutí ANO, které získalo 13 mandátů, bude s dalšími třemi stranami v opozici. Ustavující zasedací schůze nového krajského zastupitelstva by mohla být 7. listopadu.

Babiš zničil koaliční potenciál strany, proto ANO nebude vládnout v krajích, tvrdí Bělobrádek

Číst článek

Předběžná dohoda o koalici pěti stran vznikla již v sobotu jen asi pět hodin po uzavření volebních místností. Hradecký kraj byl tak první, který poslal ANO do opozice. Tam se jako vítěz voleb ocitlo také v Pardubickém a Plzeňském kraji.

Hradecká ANO již dříve označila koalici za podvod na voliče. Od noci ze soboty na neděli se snažilo ANO zvrátit rozhodnutí a vytvořit vlastní koalici. To se však nepovedlo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme