Dostal nabídku od vídeňské opery, obhajoval Zeman státní vyznamenání pro Hůlku. Ta to ale popírá

Jako jeden z mála našich zpěváků dostal nabídku od Vídeňské státní opery. Na adresu umělce Daniela Hůlky to prohlásil prezident Miloš Zeman, když obhajoval, proč se známému zpěvákovi rozhodl udělit státní vyznamenání. Vídeňská státní opera ale o ničem takovém neví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvák Daniel Hůlka je dlouhodobým příznivcem Miloše Zemana.

Zpěvák Daniel Hůlka je dlouhodobým příznivcem Miloše Zemana. | Foto: Fotobanka Profimedia

"Pokud jsem správně informován, tak Daniel Hůlka dostal nedávno nabídku od Vídeňské státní opery, aby v ní hostoval. Je to skvělý operní – nikoli pouze muzikálový – zpěvák. A položte si otázku, kolik našich zpěváků může hostovat ve Vídeňské státní opeře," uvedl prezident Zeman v rozhovoru pro týdeník Týden. Vysvětloval tak, proč se rozhodl známému zpěvákovi udělit státní vyznamenání.

Češi, kteří zpívali ve Vídeňské státní opeře:
Adam Plachetka
Michal Pavel Vojta
Jaroslav Štajnc
Magdalena Kožená

Podle mluvčího Vídeňské státní opery Andrého Comploi ale opera žádné angažmá nechystá. "V současné chvíli nemáme ve Vídeňské státní opeře naplánované žádné vystoupení s panem Hůlkou," napsal pro Zpravodajský web Českého rozhlasu.

Nedorozumění mezi Zemanem a Hůlkou

Zpěvákova manažerka Ema Krahulíková si myslí, že mezi prezidentem a Hůlkou došlo k nedorozumění.

Zpěvák Hůlka: Prezident mi udělí státní vyznamenání, sám mi to sdělil. Je to úžasná věc

Číst článek

"Věc se má tak, že Daniel Hůlka je již delší dobu v jednání s agenturou, která projevila zájem zprostředkovat mu vystoupení ve Vídni, v Německu a v Rusku," řekla manažerka serveru Novinky.cz. Dodala, že bližší detaily koncertní série nejsou známy.

Krahulíková si myslí, že došlo k nepochopení, nemělo se jednat o vystoupení ve Vídeňské státní opeře, ale o Vídeň.

"Nevím, co si spolu pánové Hůlka a Zeman řekli, ale celá situace mě mrzí, protože Dan je opravdu dobrý zpěvák," uzavřela manažerka.

Co konkrétně si prezident s Hůlkou řekli, ale mluvčí Ovčáček odmítl komentovat. "S panem Hůlkou jsem o věci telefonicky hovořil, vše zevrubně a oboustranně osvětleno. Více nebudu záležitost komentovat," napsal Zpravodajskému webu Českého rozhlasu.

Anna Jadrná, ZW ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme