Eben, Sáblíková nebo Klaus? Navrhněte kandidáty na státní vyznamenání

Kdo by podle vás měl letos převzít na Pražském hradě z rukou prezidenta státní vyznamenání? Podle čtenářů Zpravodajského webu Českého rozhlasu by si to zatím nejvíc zasloužil moderátor Marek Eben, a to za svůj "vysoký mravní kredit". Za "významný příspěvek k politické satiře a humoru" byl nominován i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Nesouhlasíte? Pak se zúčastněte naší ankety. Prostřednictvím jednoduchého formuláře můžete až do konce března navrhnout svého favorita.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman předal státní vyznamenání

Prezident Miloš Zeman předal státní vyznamenání | Foto: Filip Jandourek

Dosud čtenáři Zpravodajského webu Českého rozhlasu v anktetě zatím nominovali 122 osobností. Nejvíce hlasů získal moderátor známý svým kultivovaným projevem Marek Eben, celkem 37. Mezi adepty na vyznamenání z rukou prezidenta Miloše Zemana jsou ale i aktéři kauzy, která se strhla kolem této události v říjnu loňského roku.

Tak například jeho svátost dalajlama získal zatím osm hlasů, o čtyři více než ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL), nebo Hermanův strýc Jiří Brady. Právě kolem (ne)vyznamenání Bradyho vznikla roztržka mezi ministrem a Hradem. Herman obvinil prezidenta, že od svého úmyslu vyznamenat jeho strýce ustoupil poté, co se ministr kultury sešel s dalajlamou během jeho říjnové návštěvy Prahy. Více jsme psali ZDE.

Hned po Ebenovi anketu vede trojnásobná olympijská vítězka a 17násobná mistryně světa rychlobruslařka Martina Sáblíková. Čtenáři oceňují kromě veleúspěšné sportovní kariéry také její skromnost. Ještě více by si podle nich ale možná zasloužila tréninkovou halu. První pětku doplňují herec Jiří Suchý, Tomáš Halík a Petr Pithart. Mezi nominovanými je za zásluhy o stát také bývalý prezident Václav Klaus.

Petra Holinková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme