Gott se po nemoci v tichosti vrátil na pódium. V Malostranské besedě zpíval pro 115 lidí

Poprvé po léčbě nádorového onemocnění zpíval Karel Gott v pondělí večer na samostatném koncertě. Ten se konal v Malostranské besedě. Dovnitř se dostalo jen 115 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Gott

Karel Gott | Foto: Fotobanka Profimedia

Nejpopulárnější český zpěvák si pro svůj návrat zvolil klubovou scénu. „Protože pana Gotta stále láká klubová scéna, vybral si pro svůj koncert právě Malostranskou besedu v Praze, kam sám rád chodí na různá vystoupení a improvizované večery, jako je například Barování. Jeho přáním bylo, aby dnešní večer byl tichým návratem na pódia, bez velkého mediálního humbuku,“ vysvětlila Gottova mluvčí Aneta Stolzová.

Hosty koncertu byli být zpěvačky Dasha a Ilona Csáková a zpěváci Miro Žbirka s Michalem Davidem. Všichni si s Gottem zazpívali duet. Večer moderuje Libor Bouček. Koncert se odehrává bez účasti médií. „Pan Gott byl ve vynikající formě, jásající publikum ho několikrát během koncertu odměnilo ovacemi ve stoje, v sále byla úžasná atmosféra a energie,“ popsala koncert Stolzová. Kromě duetů zazpíval Gott své velké hity jako Trezor nebo Lady Carneval.

Karel Gott je po operaci břicha, podle své mluvčí se cítí dobře

Číst článek

Gott potvrdil, že i po nemoci je v dobré formě. „Já mu to moc přeju, a proto tady jsem. Jsem poctěn tím, že si mě vzal jako jednoho z hostů a že chce, abych tady něco zazpíval,“ řekl Michal David ještě před koncertem. Ten také potvrdil, že na koncertu zazněla jedna z písní, které pro Gotta napsal, Země vstává nebo Perfektní den.

Na začátku loňského listopadu lékaři u Gotta diagnostikovali tzv. Non-Hodgkinův lymfom. Proto zahájili cílenou onkologickou léčbu. Koncem února prodělal poslední chemoterapii. Podle pozdějších vyšetření jeho nádorové onemocnění zcela vymizelo. Zpěvák na začátku května podstoupil plánovanou operaci břicha, která uzavřela jeho onkologickou léčbu.

Gott překvapivě již na začátku září krátce zazpíval na narozeninovém koncertu Hany Zagorové. Vystoupit má také jako host na akci Český mejdan s Impulsem 15. října v O2 areně. Na konci září vydal Gott dvě nové písně Země vstává a Perfektní den, které pro něj napsali Michal David, Lou Fanánek Hagen a Jaroslav Machek. Skladby se objevily na kompletu dvou CD, který 40 písněmi připomenul stejný počet Zlatých slavíků, které Gott dostal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme