Kardinál Miloslav Vlk strávil Vánoce v nemocnici. ‚Zatmělo se mi v očích a cítil jsem závratě‘

Kardinál Miloslav Vlk strávil Vánoce v nemocnici. Lékaři ho kvůli problémům se srdcem hospitalizovali na kardiologickém oddělení interní kliniky na Karlově náměstí. Musel proto zrušit všechny plánované vánoční akce. V lednu chce 84letý kardinál hodně odpočívat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloslav Vlk

Miloslav Vlk | Foto: Michael Erhart | Zdroj: Český rozhlas

„Na jaře letošního roku jsem trochu cítil bolesti ramen. Nevěnoval jsem tomu příliš pozornost,“ popsal na svých stránkách kardinál Miloslav Vlk.

Na podzim ale bolesti zesílily a na Štědrý den museli lékaři kardinála hospitalizovat na kardiologickém oddělení interní kliniky na Karlově náměstí. „Zatmělo se mi v očích a cítil jsem závratě,“ vysvětlil Vlk s tím, že měl i problém s tlakem.

„Byly zrušeny všechny plánované bohoslužby. Tak jsem prožil Vánoce snad poprvé ve svém kněžském životě bez půlnoční a ani na Hod Boží vánoční jsem nesloužil mši sv. Vánoce,“ dodal kardinál.

Z nemocnice ho lékaři propustili ještě v loňském roce, bývalý pražský arcibiskup se ale nadále léčí. „Zatím není doma, je v určité zdravotní péči. Ale to už je příliš soukromé,“ řekla serveru Lidovky.cz Hana Pohořelá ze sekretariátu kardinála.

V lednu bude kardinál více odpočívat, v první polovině měsíce dokonce nemá naplánované žádné akce. „Začalo mi docházet, že ty problémy se srdečním rytmem vycházejí také z hektického stylu života a z nerespektování důležitých napomenutí lékařů o odpočinkovém a pitném režimu,“ sdělil Vlk.

„Příliš jsem spoléhal na svou fyzickou kondici a vážné, dobře myšlené rady jsem nerespektoval,“ uzavřel na svém webu kardinál.

Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme